Tiia Koivisto

Syntymäaika: 6.2.1994

Seura: Hirvihaara Golf Mäntsälä (HiGM)

Olen 27-vuotias ammattilaisgolfari Mäntsälästä. Koulutukseni on ylioppilas Pohjois-Haagan Yhteiskoulun urheilulukiosta. Olen pelannut golfia 11 vuotta (3 vuotta ammattilaisena), joista viitenä kesänä olen tehnyt töitä Hirvihaaran Golfin asiakaspalvelussa ja junioreiden valmennuksessa. Olen myös 1-tyypin diabeetikko.

Kausi 2017: Pelasin LETin haastajakiertuetta LETASta sijoittuen rankingissa 34. Paras sijoitukseni tuli Azoreilla, jossa olin 4.

Kausi 2018: Pelasin sekä haastajakiertuetta(LETAS) että pääkiertuetta(LET). LETAS rankingissa sijoituin sijalle 19., ja kauden päätteeksi OWGR(Maailman ranking) oli 680. Kauden parhaimmat suoritukset tulivat Ruotsista 3. ja Espanjasta 6.

Kausi 2019: Pelasin pääosin LETASta sekä muutaman LETin kilpailun. Sijoituin LETAS rankingissa 15., ja saavutin kauden aikana 5 top10-sijoitusta. Parhaimmat sijoitukseni LETillä olivat 25. Etelä-Afrikassa ja 30. Keniassa.

Kausi 2020: Tavoitteena oli sijoittua LETin rankingissa top70 sekä osallistua LPGA:n karsintoihin. Covid-19 sotki suunnitelmia, eikä millään kiertueella pelata karsintoja ja kategoriat säilyvät samana vuodelle 2021. Pelasin LETin kilpailujen lisäksi myös haastajakiertuetta(LETAS). Voitin LETAS rankingin, ja kauteni sisälsi voiton, kakkossijan sekä kaksi muuta top5-sijoitusta viidessä kilpailussa. Parhaimmillani LETillä olen ollut kertaalleen 11.

Kausi 2021: Päätavoite kaudelle 2021 on saavuttaa pelioikeus Yhdysvaltoihin LPGA-karsinnoista. Tavoitteena on päästä suoraan 2. vaiheeseen maailmanlistan sijoituksen perusteella. Tulen myös pelaamaan täyden kauden Ladies European Tourilla. Kilpailuja LETillä kaudella 2021 on 27 yhdeksässätoista eri maassa. Tavoitteenani on saavuttaa ensimmäinen voittoni kiertueella sekä sijoittua rankingissa top 10.

www.tiiakoivisto.com

Seuraa Tiiaa sosiaalisessa mediassa:
Instagram
Facebook