Kevät koittaa Hirvihaaraan

Kevät koittaa Hirvihaaraan

Hyvät golfarit

Talvi kääntyi kevään puolelle ja samalla saimme uudistetut verkkosivut. Uskomme vahvasti, että alkavalla kaudella pelaajia riittää kentälle, vaikkei aivan viime vuoden hurjiin lukuihin päästäisikään. Golf säilyy pandemia-ajan turvallisena lajina. Kuluvan vuoden pelimahdollisuudet pysyvät lähes ennallaan. Ainoastaan ProAktiivijäsenyydestä on luovuttu.

Hyvän suosion saanut aktiivijäsenyys sen sijaan jatkuu viime vuoden malliin. Vuokrapelioikeuden lisäksi osakepelaamisesta on tullut merkittävä vaihtoehto parin vuoden takaisen yhtiöjärjestyksen muutoksen jälkeen. Hirvihaaran Golfin osakkuudesta ei enää tule ”ikuinen vastikkeenmaksuvelvollisuus”, sillä nyt osakkeesta pääsee eroon, kun ei enää voi hyödyntää sen tuomaa pelioikeutta. Osakkaalla on kuitenkin aina parhaat edut, joita ovat mm. kultakortti, alaikäisten lasten ilmainen pelioikeus ja peliaikojen 14 vuorokauden varausetu.

Syksyllä valmistunut uusi harjoitushalli on saanut myös kiitosta. Mielekkyyttä talviharjoitteluun tuo chippi- ja puttimahdollisuus, mikä toivon mukaan näkyy myös allekirjoittaneen kesän mittelöissä. Arkisin ns. toimistoajan jälkeinen aika on ollut suosituinta, mutta päivisin ja iltaisin on erinomaisesti tilaa, mikäli haluaa harjoitella rauhassa. Toki meidän tulee huomioida myös koronapandemiasta johtuvat rajoitukset ja suositukset. Seuraamme aktiviivisesti AVI:n ja Keusoten ohjeistusta ja muutoksista tiedotetaan harjoitteluoikeuden lunastaneille.

Myös kentällä tapahtuu. Klubin vieressä olevaan halliin on rakennettu bägivarasto, johon on siirretty aiemmin rangen vieressä olleet häkkikaapit ja tilaan on lisäksi rakennettu 18 isompaa koppia, joihin mahtuu hyvin koko perheen varusteet. Myös sähkökärryjen latausmahdollisuus kuuluu varaston vuokranneille. Keväällä rakennetaan rangelle target-griinit ja väylälle 7 uusi puucee. Pihapiirin wc- ja pukutilat saavat myös päivityksen. Isompi urakka on kentän läpi virtaavan ojan perkaaminen, jonka yhteydessä uudistetaan väylän 12 tiiauspaikat. Tiiauspaikkojen rakentaminen on pidempi urakka, mutta pyritään järjestämään niin, ettei siitä ole haittaa pelaamiselle.

Seuran toiminnassa on jo pitkään pohdittu, miten saataisiin myös passiivinen jäsenistö kentälle. Ratkaisuksi on esitetty mm. sitä, että aloittavien golfareiden mukaan voisi tulla joku aktiivi opastamaan. Samalla jokainen huomaa, että viimeistään 2000-luvulla golfista on tullut kaikille sopiva ns. jokamiehen tai pitäisikö sanoa jokahenkilön laji. Kenenkään ei tarvitse pelätä, kehtaako mennä kentälle tai pohtia, mitä laittaisi päälle. Mikäli tällaiseen on kiinnostusta voi ottaa minuun tai Ismo Piiraan yhteyttä. Vasojen kesäkausi alkanee viimeistään vapun jälkeen, mutta siitä tiedotetaan erikseen.

Hirvihaaran Golf on ystävällinen golfkenttä Mäntsälässä, jossa on tilaa niin singelipelaajille kuin heikomman tasoituksen klubipelaajillekin.

Ystävällisin terveisin

Esa Kiuru

puheenjohtaja HiGM ry

varapuheenjohtaja HG Oy