Muutoksia golfsääntöihin 2023

Muutoksia golfsääntöihin 2023

 

Sääntö 1.3c(4) Rangaistusten soveltaminen useaan sääntörikkeeseen

· Sääntöä on muokattu niin, että samassa tilanteessa tapahtuvat useat sääntörikkeet käsitellään eri tavalla, jolloin useiden rangaistusten määrä vähenee.

 

Sääntö 3.3b(4) Pelaaja ei ole vastuussa reikätulosten yhteenlaskusta tai tasoituksen soveltamisesta

· Sääntöä on muokattu niin, ettei pelaaja ole enää vastuussa tuloskortissa olevasta tasoituksestaan. Toimikunta on vastuussa tasoituksen muokkaamisesta kilpailuun ja tämän tasoituksen mukaisen nettotuloksen laskemisesta.

 

Sääntö 4.1a(2) Kierroksen aikana vaurioituneen mailan käyttäminen, korjaaminen tai korvaaminen

· Sääntö sallii rikkoutuneen mailan vaihtamisen edellyttäen, ettei mailaa rikottu väärinkäyttämällä.

 

Sääntö 6.3b(3) Pallon vaihtaminen toiseen palloon reikää pelattaessa

· Rangaistus pallon vaihtamisesta (ja sen pelaamisesta) silloin, kun se ei ole sallittu, on muutettu yhdeksi lyönniksi.

 

Sääntö 9.3 Luonnonvoimat liikuttavat palloa

· Uusi Poikkeus 2 edellyttää pallon palauttamista takaisin, jos se liikkuu toiselle kentän alueelle tai ulos kentältä sen jälkeen, kun se on pudotettu tai asetettu.

 

Sääntö 10.2b Muu avustaminen

· Sääntöä on selvennetty ja Sääntöjä 10.2b(1) ja (2) on muokattu niin, ettei caddie tai kukaan muukaan henkilö saa asettaa merkkiä tai esinettä maahan osoittamaan pelilinjaa tai muuta haluttua suuntaa (esim. lipun linja) ja ettei pelaaja voi välttyä rangaistukselta, vaikka merkki poistettaisiin ennen lyöntiä.

 

Sääntö 11.1b Pelaajan liikkeessä oleva pallo osuu vahingossa johonkin henkilöön tai ulkopuoliseen vaikutukseen: Paikka, josta peliä jatketaan

 

· Sääntö 11.1b on kirjoitettu uudelleen selvemmin. Sääntöön 11.1b(2) on lisätty, että jos viheriöltä pelattu pallo osuu hyönteiseen, pelaajaan itseensä tai mailaan, jolla hän löi, peliä jatketaan pallon sijaintipaikalta – lyöntiä ei enää uusita.

 

Sääntö 21.1c Rangaistukset Pistebogeyssä

· Kokonaispistemäärästä vähentämisen sijaan rangaistukset, jotka liittyvät mailoihin, lähtöaikaan tai tarpeettomaan viivyttelyyn, kohdennetaan niille rei’ille, joilla rike tapahtui eli samalla tavalla kuin tavallisessa lyöntipelissä.

 

Sääntö 25 Muokkaukset paragolfareille

· Sääntökirjaan tuotu uusi Sääntö 25 tarkoittaa, että muokkaukset paragolfareille ovat voimassa kaikissa kilpailuissa ja pelimuodoissa.

 

Yleinen muutos

Linjassa taaksepäin -vapautuminen on muokattu siten, että pelaajan edellytetään pudottavan pallonsa linjalle. Linjan piste, johon pallo ensin osuu, muodostaa joka suuntaan yhden mailanmitan mittaisen vapautumisalueen tästä pisteestä mitattuna. Tämä muutos vaikuttaa Sääntöihin 14.3b(3), 16.1c(2), 17.1d(2), 19.2b ja 19.3 sekä määritelmään Vapautumisalue.