VANHA SOUKKIONTIE 945, 04680 HIRVIHAARA 0400 212 331

Säännöt muuttuvat 2019 ja tasoitusjärjestelmä 2020

Rakas lajimme jatkaa kehittymistään seuraavan kahden vuoden aikana myös sääntöjen ja tasoitusjärjestelmän osin.

Vuoden 2019 alussa voimaan tulee iso sääntömuutos, jonka taustalla on ollut halu yksinkertaistaa ja nykyaikaistaa golfin sääntöjä. Sääntöjen määrää myös karsitaan nykyisestä. Tutut perusasiat pysyvät edelleenkin, mutta monia järkeistyksiä ja tavallaan helpotuksiakin on tulossa. Tämä kausi pelataan loppuun vielä nykyisillä säännöillä, mutta tuleviin muutoksiin kannattaa jo tutustua esim. alla olevan linkin kautta löytyvien videoiden avulla:

https://www.rules.golf/

 

Vuonna 2020 eri tasoitusjärjetelmät yhdistyvät

Maailmalla on käytössä nykyisin kuusi erilaista tasoitusjärjestelmää. Vuoden 2020 alussa ne yhdistyvät yhdeksi tasoitusjärjestelmäksi WHS eli World Handicap System. Tavoitteena on, että kaikki maat saavat järjestelmänsä muutetuksi uuteen vuoden 2020 aikana.

Varsinaisen pelaamisen kannalta järjestelmä pysyy samana: kenttien slope-järjestelmä säilyy, bogeypisteet lasketaan entisellä tavalla ja tasoitukset päivittyvät sitä mukaa kun tasoitukseen vaikuttavia kierroksia pelataan ja kortteja jätetään. Myös kilpailuissa CBA:ta vastaava järjestelmä on voimassa tulevaisuudessakin.

Suurin muutos on kuitenkin tasoituksen laskentapa. Jatkossa tasoitus määräytyy 20 viimeisimmän tuloksen perusteella siten, että tasoitus lasketaan niistä 8 parhaan tuloksen perusteella. Järjestelmässä tasoitustulokset eivät vanhene. Normipelurille huomattavaa on, että pistebogi-järjestelmä säilyy, joten yhden tai kahdenkaan väylän katastrofi ei välttämättä pilaa kenenkään tasoitusta.

Miten sitten Hirvihaarassakin valmistautua muutokseen? Suositeltavaa olisi pelata ja palauttaa mahdollisimman paljon tasoitustuloksia vielä kuluvalla ja 2019 kaudella, jotta tasoitus on ”niin lähellä uutta oikeaa kuin mahdollista”. Lisää aiheesta löydät esim. alla olevan linkin kautta.

https://golf.fi/golfliitto/yhdet-saannot-yksi-tasoitusjarjestelma/

Mailat heilumaan, vielä on pelikautta jäljellä!

Kategoriassa Hallituksen palsta