Hirvihaaran Golf juhli 20-vuotispäiväänsä 1.6.

Eihän siitä ole kuin kaksikymmentä vuotta aikaa, kun silloiset puuhaihmiset perustivat Hirvihaaran Golf Oy:n ja Hirvihaaran Golfseura ry:n. Juhlapäivä 1.6. vietettiin scramblen ja juhlagaalan merkeissä.

KIRJOITTAJA: Alpo Manninen

Päivää vietettiin tietenkin myös golfin merkeissä pelaamalla kolmihenkisin joukkuein scramble -kilpailu. Ennen innokkaiden pelaajien päästämistä kentälle toimitusjohtaja Erkka Ravi toivotti porukat tervetulleiksi viettämään merkittävää päivää ja skoolauksen jälkeen aloimme siirtyä lähtötiibokseille.

Eihän siitä ole kuin kaksikymmentä vuotta aikaa, kun silloiset puuhaihmiset perustivat Hirvihaaran Golf Oy:n ja Hirvihaaran Golfseura ry:n. Kentän suunnitteli nyt jo edesmennyt Jorma Huhtanen käytettävissä olevalle maalle. Kentän rakentamisen vastaavana mestarina toimi Elise Järvinen ja hän varmasti joukkoineen vieläkin muistaa millaista oli kesällä 2004 tarpoa vesisateessa ja saada rakentaminen sujumaan aikataulussa ja budjetin raameissa.

Rakennuttajien puolelta kuvioissa oli merkittävissä rooleissa ainakin Eero Kokko, Hemmo Siljander, Ahti Komppa, Liisa Jokinen, Ari Santavuori ja Pertti Kärpänen. Niinpä sitten pelattiin ensin 9 -reikäisellä kentällä ja pian tavoitteena olleella täydellä 18 -reikäisellä kentällä.

Joka vuosi on pelattu mestaruuksista ja saatu kentälle useita junioreiden ja senioreiden arvokilpailuja. Kentän kunto on ollut usein kiitoksien kohteena. Kenttä vaatii pelaajaltaan tarkkuutta ei niinkään yltiönpitkiä lyöntejä.


20v Juhlakilpailu Open

Juhlapäivänä mukana oli 31 joukkuetta, siis 93 pelaajaa. Tunnelma joukkueissa oli välitön, puhe luisti, mutta myös peli. Kaikilla näytti olevan hauskaa ja ryppyotsaisia pelaajia ei kentällä havaittu. Kolmen pelaajan scramble vie aikaa melkoisesti, sillä kello kertoi kierroksemme sujuneen noin viidessä ja puolessa tunnissa.

Lisäksi ukkonen alkoi kierrellä kenttää pelin loppuvaiheessa, mutta kaikki selvisivät pahemmin kastumatta. Sää oli koko päivän helteinen, joten toimitusjohtaja oli ottanut itselleen vesihuoltajan tehtävän ja kuljetti golfautolla kentälle juotavaa. Lisäksi välillä oli huoltopisteitä ykkösen tiiboksin vieressä, klubilla ja seiskaväylän tiiboksilla oli tarjolla yhteistyökumppanin tarjoamat ja Tenho Rinteen grillaamat makkarat.

Kilpailun voittajiksi nettotuloksella 58 lyöntiä itsensä pelasi joukkue, jossa palloa löivät Hannu Kujala, Jari Pokkinen ja Marko Teriö.

Kilpailijat juhlistamassa 20v juhlapäivän aamuna. Kuva: Annemari Siira

Palkintojen jaossa riitti tarinaa ja naurua. Kuva: Annemari Siira

Voittajajoukkue valitsemassa palkintopöydästä parhaat päältä. Kuva: Annemari Siira

20v Juhlagaala Hirvihaaran Kartanolla

Illalla oli lisäksi tarjolla erilaista juhlaa Hirvihaaran Kartanossa 20v juhlagaalan merkeissä. Tyylikkäästi 1920 -luvun teemaan pukeutunutta juhlaväkeä viihdytti mm. Riku Niemen luotsaama orkesteri solisteina Soul Sisters -trio.

Juhla oli lämpimän juhlapäivän mukaisesti lämminhenkinen, täynnä naurua ja tanssia. Juhlassa muistettiin myös niitä henkilöitä, jotka olivat merkittävissä rooleissa kentän alkutaipaleella. Illan aikana myönnettiin Hirvihaara Golf Mäntsälä ry:n kunniajäsenyydet Esa Kiurulle ja Mervi Sillanpäälle seuran eteen tehdystä merkityksellisestä työstä. Myös aamupäivän grillimestari Tenho Rinne nostettiin kategoriaan kunniatalkoolainen.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavalle vuosikymmenelle.

Gaalailta oli täynnä 1920-luvun pukuloistoa ja tanssia. Kuva: Johanna Salmi

Gaalassa viihdytti Soul Sisters-trio. Kuva: Johanna Salmi

Juhlan seremoniamestari Mikko Häikiö piti juhlijat iloisina ja aktiivisina läpi illan. Kuva: Johanna Salmi

Gaalassa kuvaajana toimi Johanna Salmi, gaalaan osallistujat voivat halutessaan pyytää kuvalinkkiä Johannan kuviin; erkka.ravi@hirvihaarangolf.fi