Talkoohenki, katoava luonnonvara? - Hirvihaaran kesän talkoissa pieni, mutta tehokas talkooväki

Golfkentillä on talkoista pitkä historia. Hirvihaarassa vapaaehtoistyö on yhtä tärkeässä roolissa kuin muuallakin.

"Tenhon Grillin" avajaiset vietettiin asiaan kuuluvalla makkaratarjoilulla Euromaster-kilpailun yhteydessä 28.9. Grillimestari Tenho (kuvassa vasemmalla) yhdessä kyltin suunnitelleen ja nikkaroineen talkoolaisen ja kenttäisännän Juha Ihatsun kanssa avajaispäivänä.

Golfkentillä on talkoista pitkä historia. Osa kenttäprojekteista on rakennusvaiheista alkaen edennyt talkoovoimin kohti avajaisiaan, ja osalla talkoita on taas pidetty kausittain, saattaen kenttä siistiin kevätkuntoon useampien käsiparien voimin. Ja talkoita on pidetty myös kaikkea tältä väliltä, isompia ja pienempiä.

Hirvihaarassa "talkoo-kädet" ovat yhtä tärkeässä roolissa kuin muuallakin. Kenttävalvonta keskikesällä, kenttätalkoot niin keväällä kuin kuukauden viimeinen keskiviikko, kilpailuiden vapaaehtoiset, toimikunta-työskentely yms. ovat isossa roolissa toiminnan ja sujuvuuden kannalta, ja kaikki toimii vapaaehtoisvoimin.

Kenttäisäntien näkyvyys kentällä on kerännyt vieraspelaajilta kiitosta ja pallokone olisi ollut tyhjä kesäkuun loppuun mennessä, jos pallotalkoissa ei olisi aina saatu metsiä "tyhjäksi". Ja nämä ovat vain pieni otos ja esimerkki tältä kaudelta, siitä mitä talkoohengellä on saatu Hirvihaaran historian aikana aikaiseksi.

Kesäkuussa vietetyssä Hirvihaaran Golfin 20-vuotisjuhlassa jaettiin ensimmäinen Kunniatalkoolainen-titteli Tenho Rinteelle. Se ei varmasti ole viimeinen kyseinen titteli Hirvihaarassa, eihän?

Muun muuassa kenttäisännäksi tai -emännäksi on mahdollista ilmoittautua ensi kaudelle, alla olevan vapaaehtoiskyselyn kautta.