Tiia maailmalla - 03/2024

Hirvihaaran Golfin Tiia Koivisto kiertää maailmalla Ladies European Touria, ja päivittää matkan varrelta kuulumisia. Tiian kuulumisia jaamme luettavaksi tässä "Tiia maailmalla"-juttusarjassa kauden aikana.

Moikka!

Pelasin yli kuukauden kilpailutauon jälkeen kaksi kisaa Etelä-Afrikassa. Ensimmäinen oli Johannesburgissa, jossa riittikin tapahtumia jo heti kisaviikon alusta asti. Jouduimme vaihtamaan majoituspaikkaamme ensimmäisen yön jälkeen kun rappukäytävässämme oli verijälkiä. Tämä pääsi uutisena myös iltapäivälehtiin ja Helsingin Sanomiin asti. Vaihdoimme hotelliin, joka osoittautui hyväksi valinnaksi.

Pelissäni oli kisapäivinä havaittavissa pientä jännitystä, ja korkea ilma-ala aiheutti päänvaivaa mittojen kanssa, kun pallo lensikin n.10% pidemmälle normaalista. Valitettavasti missasin cutin lyönnillä.

Seuraavalla viikolla pelattiin Kapkaupungissa ja tiedossa oli, että tulee tuulemaan. Arpaonni ei suosinut lähtöajoissa ja jouduin “väärälle” puolelle drawta. Ja tästä johtuen jouduin pelaamaan todella kovassa puuskittaisessa tuulessa kaksi päivää, ja kahden ekan kierroksen jälkeen meidän puolelta lähtöaikoja top 18:ssa oli vain kaksi pelaajaa. Itse karsiuduin kahdella lyönnillä.

Etelä-Afrikan epäonnen jälkeen oli matka seuraavaksi Etelä-Koreaan, jossa en aiemmin ollutkaan ollut. Korean kisa oli osa Aramcon Team Series kisasarjaa, ja joukkueena oli tällä kertaa Italialaisen Alessandra Fanalin luotsaama Team Fanali. Jetlag ja todella aikaiset lähtöajat verottivat koko kisaviikkoa, ja kelitkin haastoivat niin, että lauantain sateiden vuoksi ei päästy pelaamaan toista kierrosta loppuun. Itselle tämä oli onni, koska itsellä oli siinä kohtaan tullut korttiin muutama bogi kovassa tuulessa ja sateessa.
Sunnuntaina herätys soikin jo 3:50 aamulla pelaamaan toinen kierros loppuun ja lähes suoraan siitä kolmannelle kierrokselle.
Vaikka olo oli todella väsynyt, sain pelattua ihan ok tuloksen, mihin olen tyytyväinen. Sopii myös ehkä Korean kentät tapaiset kentät itselle, joissa pärjää kun pelaa parin pintaan.

Lopputuloksina, joukkuekisassa jaettu 30.sija, mutta henkilökohtaisessa sitten tulikin jaettu 12.sija!

Tällä viikolla pelaan Ranskan Evianissa, Jabra Ladies Openissa jossa sain ensimmäisen voittoni vuonna 2022!