VANHA SOUKKIONTIE 945, 04680 HIRVIHAARA 0400 212 331

Paikallissäännöt

Hirvihaaran Golf – Paikallissäännöt 2020

1. Kiinteiksi haitoiksi on määritelty: • kulkua ohjaavat ketjut, narut, tolpat ja opastetaulut; oranssit par3-kentän tiimerkit sekä soittokellotelineet • istutettujen puiden tuet • maakaasulinjan merkkitolpat • kaikki mittamerkit kentällä Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: Yleinen rangaistus.

2. Kunnostettavat alueet on merkitty sinisin tai sinivalkoisin tolpin taikka valkoisella maalilla. Sinivalkoisin tolpin merkitty alue on kiellettyä pelialuetta. Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: Yleinen rangaistus.

3. Kentällä olevat muurahaiskeot ovat kiellettyä pelialuetta, joita käsitellään epänormaaleina kenttäolosuhteina. Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: Yleinen rangaistus.

4. Pelattaessa väylää 1, väylän oikealla puolella oleva alue, joka on merkitty valkoisin tolpin, on ulkona. Tolpat ovat ulkorajan merkkejä pelattaessa väylää 1. Muita väyliä pelattaessa ne ovat kiinteitä haittoja. Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: Yleinen rangaistus.

5. Jos tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pelaajan pallo on osunut ilmassa olevaan sähköjohtoon pelattaessa väylää 12, lyöntiä ei lasketa. Pelaajan tulee uusia lyönti ilman rangaistusta siitä paikasta mistä edellinen lyönti suoritettiin. Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: Yleinen rangaistus.

6. Pelattaessa väylää 18, väylän vasemmalla puolella oleva alue, joka on merkitty valkoisin tolpin, on ulkona. Tolpat ovat ulkorajan merkkejä pelattaessa väylää 18. Muita väyliä pelattaessa ne ovat kiinteitä haittoja. Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: Yleinen rangaistus.

7. Pelaajan pallon ollessa tai koskiessa siirtonurmen saumaa tai sauman haitatessa pelaajan aiotun svingin vaatimaa tilaa: (a) Pallon ollessa yleisellä pelialueella. Pelaaja voi vapautua Säännön 16 .1b mukaisesti. (a) Pallon ollessa viheriöllä. Pelaaja voi vapautua Säännön 16 .1d mukaisesti. Mutta haittaamista ei ole, jos sauma haittaa ainoastaan pelaajan lyöntiasentoa. Vapauduttaessa kaikkia siirtonurmialueella olevia saumoja käsitellään yhtenä ja samana saumana. Mikäli jokin sauma edelleen haittaa, kun pelaaja on pudottanut pallon, pelaajan täytyy jatkaa Säännön 14.3c(2) mukaisesti, vaikka pallo olisi yhden mailanmitan sisällä vertailupisteestä.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: Yleinen rangaistus.